Recension av Agneta Norrgård

Recension av Agneta Norrgård, boktipsare  i ”Gokväll” och P4 Västernorrland

”Anna Säfström har i sin barnboksdebut verkligen lyckats fånga alla de känslor som präglar såväl barn som vuxna där någon i familjen drabbats av utmattningssyndrom. Mona-Li är 6 år och hennes mamma har fått en trötthetsbacill som gör att hon vilar nästan jämt och orkar inte göra det hon gjort tidigare. När Mona-Li och lillebror Ragnar leker får de inte störa mamma med höga ljud. Mona-Li undrar om mamma någonsin kommer att bli som förr igen?
Trots det allvarliga ämnet lyckas författaren fånga en kärleksfull och lekfull familj, där båda föräldrarna är ärliga och har en öppen dialog med barnen om sjukdomen. Boken tar upp vardagslivet ur ett barns perspektiv på ett mycket trovärdigt sätt. Jag som läsare berörs av såväl barnets funderingar, som pappans kamp att räcka till. Mamman är närvarande och bidrar med det hon orkar och berättelsen präglas av hoppfullhet. De färgstarka illustrationerna av Emma Svalander är både charmiga och bjuder på detaljer som bjuder in till samtal om bilderna under läsningen.
Boken tar upp ett aktuellt och viktigt ämne som verkligen berör alla och jag rekommenderar den varmt. Ett lyckat samarbete som jag hoppas leder till flera böcker framöver.”
Agneta Norrgård, boktipsare i ”Go’kväll” och P4 Västernorrland.

”Mona-Li och tröttbacillen” har haft ett antal provläsare innan utgivning, som jag är mycket tacksam för. En av dessa, som sedermera även recenserade boken, är Agneta Norrgård, boktipsare ”Gokväll” och P4 Västernorrland.

Att få en sådan positiv och varm recension för min och Emmas barnboksdebut av en så erfaren bokrecensent känns fantastiskt roligt.

Agneta har en egen sida, Agnetas ABC (följ länken), en kreativ samlingsida för litteratur, konst och mycket mer. Besök den!