Höstläslov stundar

Höstläslov stundar v.44

Helgen som var stod jag i Västerås bibliotek med ”Mona-Li och tröttbacillen”. Pratade även på författarscenen om boken och kort om dess tillkomst. Illustratören Emma Svalander (Västerås-baserad) fanns på plats. Ett riktigt fint bibliotek, jätteintressanta möten med författarkollegor och besökare, lyckad scendebut (första på många år) och en bra helg i vackra Västerås!

Denna vecka har vab-dagar och arbetsträningsdagar avlöst varandra och nu stundar höstlovsledighet nästa vecka (v.44). Familjen samlas, vi håller oss i hemmahamnen, turistar i Stockholm och träffar vänner. Vad gäller turistandet, står museer med gratis inträde på önskelistan. Mejla gärna om du har något borde-se-tips inom natur/kultur/annat som är kostnadsfritt!

Höstlov brukar benämnas som läslov i olika medier och kanske är det så, att det ges chans att läsa lite mer eller läsa det man själv (inte skolan/liknande) valt.

Rekommenderar att låna eller köpa hem ”Mona-Li och tröttbacillen” för att få inblick eller igenkänning kring hur det är när orken tryter hos en vuxen. Mysbelysning, kanske ett kojbygge med ficklampa, den här och fler böcker.. Kan bli hur mysigt som helst!
Även om du inte är ledig kan det mysas till en vardag; försök att inte spara det bästa till sist för vem vet när sist kommer?

I allhelgonahelgen tänder jag (och barnen plus maken) ljus för de som inte finns kvar; mina föräldrar, svärfar och flera nära. Barnen pratar om dem, vi saknar dem och på så sätt finns de kvar. Men de borde få varit kvar längre, förstås.

Ta hand om dig och ha ett bra slut på sommartiden (bokstavligen), fin start på november och allhelgonahelg!

Anna