Bokrecension hos frkenduktig.blogg.se

frkenduktig.blogg.se har en recension lagts ut (27/6-18) om ”Mona-Li och tröttbacillen” där boken rekommenderas varmt till de vuxna som känner igen sig i att inte orka delta i vardagslivet så som de skulle vilja.

Utdrag ur recensionen:
”I ”Mona-Li och tröttbacillen” berättar Mona-Li själv hur hennes vardag ser ut med en mamma som blivit sjuk i utmattningssyndrom. Hur hon och hennes bror tar hänsyn till mamma och om hennes längtan efter mammas närvaro. Hon berättar om lek och bus med pappan och om viktiga små samtal med den sjuka mamman. Det blir tydligt hur viktig hennes pappa är. Vilken stor roll han spelar i hennes liv.

En dialog mellan flickan och hennes farmor träffade extra hårt i hjärtat, eftersom igenkänningen var så stor:
-Hur var det i skolan idag?
-Bra. Fast sen fick jag inte ta hem en kompis idag heller.
Så många gånger just detta ha hänt. Att vi tvingas säga nej till helt vanliga saker. Igen, igen och igen. Det kan verka litet, men det gör ont att tvingas göra sitt barn besviket gång på gång. Men Mona-Li har en fantastisk inställning till livet och till vardagen.”
Bild från frkenduktig.blogg.se

Innehållet i recensionen visar att personen som recenserat verkligen förstår hur det kan kännas och att då få bekräftat att det går fram igenkänning i boken – det känns bra i författarhjärtat. Detta har hela tiden varit mitt mål och syfte med boken: att sprida igenkänning och igenom det en slags lättnad för de som känner igen sig.

Vad några andra personer – bland annat provläsare – tyckt om boken finns att läsa under Sagt om boken